Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Mayalı Börek

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Peynir ve maydanoz dolgulu pratik mayalı börek.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Mayalı Börek

Hamur:

4 ½ - 5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı toz şeker
½ çay kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt

Dolgu:

50 g eritilmiş margarin
1 çay bardağı süt
2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 demet ince doğranmış maydanoz

Üzeri için:

3 yemek kaşığı sıvı yağ

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (22x24 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı:

Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ekleyip kaşık ile karıştırın. Tuz, toz şeker, sıvı yağ ve ılık sütü ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda 40 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme:

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170°C

Alt-üst pişirme: 180°C

Mayalanan hamuru tezgah üzerine alıp kısa bir süre yoğurun. Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Her birini hafif unlanmış tezgahta merdane ile kalıbın boyutunda açın. Eritilmiş margarin ile sütü karıştırın. Açtığınız hamurların dördünü, aralara margarinli süt sürerek kalıba üst üste sıralayın. Rendelenmiş peynir ile maydanozu yayın. Üzerine kalan dört hamuru aralara margarinli süt sürerek üst üste sıralayın. Üzerine sıvı yağ sürün, 30 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 dk.

Fırından çıkarın ve 15 dakika sonra dilimleyin. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.

Beslenme bilgileri * Mayalı Börek

Porsiyon / Servis 100 g / ml