Flag

Mayalı Elmalar

8 adet
Orta
150 dk.
Mayalı hamura elma şekli vererek hazırlanan, elma, ceviz ve tarçın dolgulu tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2 - 2,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
0,5 çay bardağıtoz şeker
1yumurta
50 goda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağıılık süt
Dolgu
2 adetelma
2 yemek kaşığıtoz şeker
0,5 çay kaşığıtoz tarçın
0,5 çay bardağıiri kırılmış ceviz
Üzeri için
8 adetelma sapı
1 yemek kaşığısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. Toz şeker, yumurta, tereyağı ve ılık sütü ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-50 dakika bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı

Elmaları soyup küp şeklinde kesin. Toz şeker ile birlikte kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tarçın ve cevizi ilave edin ve karıştırın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Hamuru kısa bir süre yoğurun ve hafif unlanmış tezgaha alın. 8 eşit parçaya bölün, her birini elinizle açıp ortalarına elmalı karışım koyun. Kenarlarını toplayarak birleştirin ve top şeklinde kapatın. Birleştirdiğiniz kısımlar alta gelecek şekilde tepsiye sıralayın. Hamurların tam ortalarına parmağınız ile bastırarak çukurlar oluşturun. Çukur kısımlara elma saplarını batırın. Hamurların üzerine süt sürün, 20 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp soğutun. Arzuya göre Antep fıstığı ile elmalara yaprak yaparak servis yapın.