Flag

Mayalı Kek

Yaklaşık 14 - 16 dilim
Orta
200 dk.
Kuru üzüm, kuru kayısı ve ceviz ile hazırlanan iki renkli mayalı kek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dilimli derin kek kalıbı (Ø 22 cm)

Malzemeler

Hamur
3,5 - 4 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 çay bardağıtoz şeker
100 gyumuşak margarin
1yumurta
1 su bardağıılık süt
3 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
25 gyumuşak margarin
Dolgu
1 çay bardağıçekirdeksiz kuru üzüm
1 çay bardağıiri kırılmış ceviz
0,5 çay bardağıküp şeklinde doğranmış kuru kayısı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Hamurun hazırlanışı

Kalıbı margarin ile yağlayın. Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ekleyip kaşık ile karıştırın. Toz şeker, 100 g margarin, yumurta ve ılık sütü ekleyip iyice yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Yarısına kakao ve 25 g margarini ekleyip iyice yoğurun. Hamurların üzerlerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda 20 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Süre sonunda beyaz hamuru hafif unlanmış tezgaha alın. Kısa bir süre yoğurun ve 0,5 cm kalınlığında açın. Kakaolu hamuru da aynı şekilde açın ve beyaz hamurun üzerine alın. İki hamuru birlikte 0,5 cm kalınlığında olacak şekilde açmaya devam edin. Üzerine kuru üzüm, ceviz ve kuru kayısıları serpin. Rulo şeklinde sarın. Ruloyu halka şeklinde kıvırın, iki ucu birbirine yapıştırın. Hazırladığınız halkayı kalıba koyun. Üzerini kapatıp 40 dakika bekletin.


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Beklettiğiniz keki pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 40 dakika


Fırından aldığınız keki 15 dakika sonra kalıptan çıkarın. Soğutup dilimleyerek servis yapın.