Flag

Mayalı Peynirli Poğaça

12 adet
Orta
140 dk.
Yumuşacık, kolay poğaça tarifi, nasıl yapılır? Aktif kuru maya ile hazırlanan peynirli poğaça tarifi adım adım anlatılıyor.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2 - 3 tatlı kaşığıDr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağıılık süt
4 - 4,5 su bardağıun
1 tatlı kaşığıtuz
0,5 çay kaşığıtoz şeker
100 gyumuşak margarin
1 su bardağıılık süt
1yumurta akı
Dolgu
1 su bardağırendelenmiş beyaz peynir
Üzeri için
1yumurta sarısı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya
1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile bir kaç kez karıştırın ve 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Tuz, toz şeker, margarin, süt ve yumurta akını ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 12 eşit parçaya bölün. Her birini tezgah üzerinde eliniz ile 6-7 cm çapında açın. Üzerlerine peynir rendesi koyup ikiye katlayarak poğaça şeklinde kapatın. Fırın tepsisine sıralayın ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. 20 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.