Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Meyveli Pasta

(3)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Muz, kivi, çilek veya farklı meyveler kullanarak hazırlayabileceğiniz meyveli bir pasta.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Meyveli Pasta

Hamur:

170 g un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4 yumurta (orta boy)
130 g toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Islatmak için:

1 su bardağı süt

Dolgu:

2 adet muz
2 adet kivi
1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2 ½ çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Krema:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1 ½ su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Üzeri için:

10 - 15 adet çilek (orta boy)
1 adet kivi
1 poşet Dr. Oetker Tartjöle
2 yemek kaşığı toz şeker
2 ½ çay bardağı su

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık:

24 veya 26 cm çapındaki kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160°C

Alt-üst pişirme: 170°C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin.

Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve rengi beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 5 dakika mikserin yüksek devrinde çırpın. Süre sonunda şekerli vanilini ilave edin. Düşük devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karşımını 3 seferde ilave edin. Hamuru hazırladığınız kalıba dökün ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 30 - 35 dk.

3

Fırından çıkarıp 3-4 dakika bekletin. Kalıbın kenarlarını ince bir spatula ile sıyırarak ayırın, kelepçeyi çözün ve pandispanyayı kalıptan çıkarın. Tel üzerine alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra pişirme kağıdını ayırın ve enlemesine üçe kesin.

4

Dolgu ve kaplama:

Muz ve kivinin kabuklarını soyun ve dilimleyin.

2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın.

Pandispanyanın ilk katını sevis tabağına alın ve süt ile ıslatın. Üzerine pastacı kremasının yarısını yayın ve muzları sıralayın. Üzerine ikinci katı kapatın ve kalan sütün yarısı ile ıslatın. Kalan pastacı kremasını yayın, kivileri sıralayın ve son katı kapatın. Kalan süt ile ıslatın.

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Pasta kreması ile pastayı kaplayın ve süsleyin.

5

Süsleme:

Kivi ve çilekleri uygun boyutlarda kesip pastanın üzerine sıralayın.

Tartjöle ve 2 yemek kaşığı toz şekeri küçük bir tencereye alın ve iyice karıştırın. Üzerine 2,5 çay bardağı suyu ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp 2-3 dakika karıştırarak soğutun. Kaşık ile meyvelerin üzerine yayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Meyveli Pasta

Porsiyon / Servis 100 g / ml
Enerji 1Kj
1Kj