Flag

Orman Meyveli Pasta

Yaklaşık 10 dilim
Orta
150 dk.
Lezzetli kakaolu kekin krema ve ahududu ile uyumu.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
1 su bardağıun
2 yemek kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
2 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
150 gyumuşak margarin
1,5 çay bardağıtoz şeker
4yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Islatmak için
1 su bardağısüt
1 yemek kaşığıtoz şeker
Dolgu
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağıahududu
1 çay kaşığıiri kırılmış badem
Süslemek için
1 poşetDr. Oetker Orman Meyveli Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
15 - 20 adetahududu
1 - 2 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1 - 2 yemek kaşığıbadem

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Orman Meyveli Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, nişasta, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarin ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine yumurta ve şekerli vanilini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Elediğiniz unlu karışımı ilave edin ve mikserin düşük devrinde 2 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Keki fırından çıkarıp soğutun ve kalıptan çıkarın.

3

Krema ve şekillendirme

Keki enlemesine ortadan ikiye kesin ve ilk katını servis tabağına alın.


1 yemek kaşığı toz şekeri 1 su bardağı süte ekleyip karıştırın ve yarısı ile servis tabağındaki keki ıslatın.


Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Yarısını ıslattığınız kekin üzerine yayın, ahududuları sıralayıp bademleri serpin ve ikinci keki kapatın. Üzerini kalan şekerli süt ile ıslatıp pasta kreması ile kaplayın

4

Süsleme

1 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Krem şantiyi 2 cm çapında yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve pastayı süsleyin. Ahududuları sıralayın, çikolata parçaları ile bademleri serpin ve buzdolabında 2-3 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.