Flag

Muskatlı Halkalar

Yaklaşık 30 adet
Kolay
60 dk.
Baharatların en lezzetlilerinden muskatın yakıştığı kakaolu bu kurabiyeler sizin spesiyaliniz olacak.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2,5 - 3 çay bardağıun
1 tutamDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
125 gmargarin
4 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1,5 çay kaşığımuskat rendesi
Glazür
1,5 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
2 yemek kaşığısu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine margarin, pudra şekeri, şekerli vanilin, kakao ve muskat rendesini ilave edip iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde uzatın, iki ucunu birleştirerek halka şekli verin, tepsiye sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 dakika


Fırından çıkartıp soğutun.

3

Glazürün hazırlanışı

Glazürü hazırlamak için pudra şekerini su ile iyice karıştırın. Pişirme kağıdından huni hazırlayıp glazürü içine doldurun. Ucunu makasla kesip kurabiyeleri süsleyin.