Flag

Muskatlı Kek

Yaklaşık 12 dilim
Orta
200 dk.
Muskat, zencefil ve cevizle hazırlanan lezzetli bir kek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dilimli derin kek kalıbı (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
3 su bardağıun
0,5 çay bardağıDr. Oetker Buğday Nişastası
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
125 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıtoz şeker
4yumurta
1 su bardağısüt
1 çay bardağısıvı yağ
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tatlı kaşığımuskat rendesi
1 tatlı kaşığızencefil
1 su bardağıiri kırılmış ceviz
2 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
2 yemek kaşığısüt
Üzeri için
1 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Buğday Nişastası
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Ön hazırlık

Kek kalıbını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarin ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve 2 dakika çırpın. Çırpmaya devam ederek yumurtaları teker teker ilave edin ve her birini 30 saniye çırpın. Süt, sıvı yağ, şekerli vanilin, muskat rendesi, zencefil ve cevizi ilave edip kısa bir süre çırpın. Elediğiniz un karışımını ilave edin ve mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Hamurun 1/3'ünü kalıba alın ve yayın. Kalan hamura kakao ve sütü ekleyin ve mikser ile 1 dakika çırpın. Beyaz hamurun üzerine yayın. Çatal yardımı ile alttan üste doğru spiral şekli vererek karıştırın. Fırının alttan ikinci rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika


Fırından aldığınız keki 15-20 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.