Flag

Narlı Cheesecake

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
160 dk.
Cheesecake Yap ile hazırlanan pratik ve lezzetli bir tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Taban
200 gyulaflı bisküvi
50 gmargarin veya tereyağı
1,5 - 2 yemek kaşığısüt
Krema
1 poşetDr. Oetker Cheesecake Yap
2 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
2,5 çay bardağıyoğurt
1limon kabuğu rendesi
1 çay bardağıayıklanmış nar
Üzeri için
1 su bardağıayıklanmış nar
3 yemek kaşığıtoz şeker
2,5 çay bardağısu
2,5 çay bardağıtaze sıkılmış nar suyu
2 poşetDr. Oetker Jelatin
Süslemek için
1 çay bardağıayıklanmış nar

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Jelatin
1

Taban

Bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Margarin veya tereyağını kısık ateşte eritin. 1,5-2 yemek kaşığı süt ile birlikte bisküvilere ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak tabana yayın.

2

Krema

2 su bardağı sütü çırpma kabına alın ve üzerine Cheesecake Yap poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın. Yoğurt ve limon kabuğu rendesini ilave edin ve düşük devirde 1 dakika daha çırpın. 1 çay bardağı ayıklanmış narı ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız bisküvili tabanın üzerine dökün ve kaşık ile yayın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Süre sonunda üzerine 1 su bardağı nar tanesini yayın.

3

Üzerinin hazırlanışı

Toz şeker, su ve nar suyunu tencereye alın. El çırpıcısı ile karıştırarak orta ısıdaki ocakta pişirin. Isındıktan sonra jelatinleri azar azar dökerek ekleyin. Kaynamaya başlayınca 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Cheseecake'in üzerine yavaşça dökün. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Kalıbın kelepçesini açın, üzerine 1 çay bardağı nar tanesini serpin ve dilimleyerek servis yapın.