Flag

Neşeli Arılar

Yaklaşık 20 porsiyon
Orta
300 dk.
Vanilyalı pudingli, kayısılı neşe dolu bir çocuk tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Kuru kayısı yerine taze kayısı veya suyu iyice süzülmüş komposto kayısı da kullanabilirsiniz.
Bu tarife özel ipuçları
Bademleri batırmadan önce kayısılarn üzerini bıçak ile delerek yer hazırlayabilirsiniz.
Bu tarife özel ipuçları
Neşeli Arılar pastası tam çocuklara göre bir pasta, bu pastanın arılarını çocuklar ile birlikte hazırlayabilirsiniz!
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (24x30 cm)

Malzemeler

Hamur
100 gtereyağı
1 çay bardağıtoz şeker
2yumurta
1 su bardağısüt
1limon kabuğu rendesi
1,5 su bardağıun
2 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Krema
1 poşetDr. Oetker Vanilyalı Puding
2,5 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için
1 yemek kaşığıDr. Oetker Buğday Nişastası
1 yemek kaşığıtoz şeker
2,5 çay bardağıkayısılı meyve suyu
40 gbitter çikolata
10 - 15 adetkuru kayısı
1 çay bardağıfile badem

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Buğday Nişastası
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Tereyağı ve toz şekeri mikser ile 1 dakika çırpın. Yumurtaı, süt ve limon kabuğu rendesini ekleyip 2 dakika daha çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırın ve karışıma eleyerek ilave edin, 1-2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltip fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkartıp soğutun.

3

Kremanın hazırlanışı

Pudingi 2,5 su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.


Krem şanti ve soğuk sütü mikser ile 3-4 dakika çırpın. Soğuyan pudingi ilave edip 2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız kremadan süsleme için 1 yemek kaşığı ayırın, kalanı kekin üzerine yayın.

4

Süsleme ve servis

Nişastayı toz şeker ile karıştırın. Karıştırmaya devam ederek meyve suyunu azar azar ilave edin. Bu karışımı bir tencereye alın, orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. Arada karıştırarak soğutup kremanın üzerine yayın.


Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu ince kesip kayısıların üzerine çizgiler çizin ve yüz yapın. Ayırdığınız kremadan kürdanla alarak arılara göz yapın. Bademlerle de kanat yapıp arıları pastanın üzerine sıralayın.


Buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Kuru kayısı yerine taze kayısı veya suyu iyice süzülmüş komposto kayısı da kullanabilirsiniz.
  • Bademleri batırmadan önce kayısılarn üzerini bıçak ile delerek yer hazırlayabilirsiniz.
  • Neşeli Arılar pastası tam çocuklara göre bir pasta, bu pastanın arılarını çocuklar ile birlikte hazırlayabilirsiniz!
  • Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.