Flag

Neşeli Yeni Yıl Kurabiyeleri

Yaklaşık 25 - 30 adet
Orta
70 dk.
Tarçınlı, zencefilli esmer şekerli kurabiyeler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
4 - 4,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay kaşığızencefil
1 çay kaşığıtoz tarçın
150 goda sıcaklığında tereyağı
1yumurta
1 su bardağıesmer şeker
250 gbal
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Süslemek için
100 gşeker hamuru
4 - 5 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
1 paketDr. Oetker Süsleme Glazürü

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Picture - Dr. Oetker Süsleme Glazürü
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Picture - neseli_yeni_yil_kurabiyeleri_asama1.jpg

Un, hamur kabartma tozu, zencefil ve tarçını karıştırın. Tereyağı, yumurta, esmer şeker ve balı ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Şekerli vanilini ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Üzerine hazırladığınız un karışımını ilave edin ve elinizle yoğurun. Hamurun yarısını unlanmış tezgahta veya pişirme kağıdının üzerine 1 cm kalınlığında açın. Yaklaşık 9x15 cm boyutlarında çocuk şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesin ve fırın tepsisine sıralayın. Hazırladığınız çocuk şekillerinin bir kısmının tek kolunu içe doğru kıvırın ve arasına katlanmış alüminyum folyo veya pişirme kağıdı koyun. Fırına alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis

Picture - neseli_yeni_yil_kurabiyeleri_asama2.jpg

Şeker hamurunu elinizde yoğurarak yumuşatın. 0,5 cm çapında ve 5 cm uzunluğunda şeritler yapın. Bu şeritlerin yarısının üzerine fırça yardımı ile kırmızı jel renklendirici sürün. Renklendirici kuruduğunda bir kırmızı ve bir beyaz şeridi yan yana alın, hafif uzatarak birbirine sarın ve bir kenarını baston şeklinde kıvırın. Kalan şeritleri de aynı şekilde hazırlayın. Soğuyan kurabiyeleri süsleme glazürleri ile kaş, göz, düğme yaparak süsleyin. Hazırladığınız bastonları kıvrılmış kolların aralarına yerleştirin ve servis yapın.