Flag

Nokul

Yaklaşık 30 adet
Orta
120 dk.
Kolay nokul tarifi nasıl yapılır? Her yörede sevilen nokul, bu tarifte haşhaş ezmesi ile hazırlanıyor.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
3 - 3,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1yumurta
100 gyumuşak margarin
1 çay bardağıılık süt
Dolgu
1,5 çay bardağısarı haşhaş ezmesi
3 - 4 yemek kaşığısüt
3 yemek kaşığıtoz şeker
1,5 çay bardağıöğütülmüş ceviz
3 yemek kaşığısıvı yağ

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip maya ile karıştırın. Üzerine şekerli vanilin, yumurta, margarin ve ılık sütü ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.


Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Dolgunun hazırlanışı

Haşhaş ezmesi ve sütü kaseye alıp çatal ile iyice karıştırın. Üzerine toz şeker ve cevizi ekleyip tekrar karıştırın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve ikiye bölün. İlk parçasını unlanmış tezgahta merdane ile 3-4 mm kalınlığında açıp üzerine fırça ile sıvı yağ sürün. Hamurun kenarlarında yarım santimetre boşluk bırakarak dolgu malzemesinin yarısını döküp yayın. Rulo şeklinde sarıp bıçak ile 1,5-2 cm kalınlığında dilimleyin ve fırın tepsisine sıralayın. İkinci hamuru da aynı şekilde hazırlayıp pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.