Flag

Orman Meyveli Parfe

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Kolay
200 dk.
Ahududu ve böğürtlen meyveli, krem şanti ile hazırlanan parfe tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Çift tabanlı kelepçeli kalıp (24 cm)

Malzemeler

Malzemeler
2 poşetDr. Oetker Krem Şanti
2 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1limon kabuğu rendesi
1 paketsade petit beurre bisküvi (iri kırılmış)
0,5 çay bardağıfındık kırığı
0,5 su bardağıahududu (küçük parçalara kesilmiş)
1,5 su bardağıahududu ve böğürtlen

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Hazırlanışı

Sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetlerini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3-4 dakika çırpın. Üzerine limon kabuğu rendesini ekleyip kısa bir süre çırpın. Bisküvi, fındık kırığı ve yarım su bardağı ahududuyu ilave edip kaşık ile karıştırın.


Kalıba ortası boş olan tabanı takın. Tabanına 1,5 su bardağı ahududu ve böğürtleni yayın. Üzerine hazırladığınız karışımı döküp üzerini düzeltin ve streç film ile kapatın. Buzdolabının dondurucu bölümünde 3 saat bekletin.


Parfeyi dondurucudan çıkarıp 15-20 dakika bekletin ve ters çevirerek servis tabağına alın. Kalıbı çıkarıp bekletmeden dilimleyerek servis yapın.