Flag

Papatya Tarlası Kurabiyeleri

Yaklaşık 20 - 25 adet
Zor
80 dk.
Şeker hamuru ile süslenen tereyağlı papatya kurabiyeler, çok renkliler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Şeker hamuruna renklendirici eklerken oluşabilecek gevşemeyi az miktarda buğday nişastası ilave ederek giderebilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1,5 su bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
150 goda sıcaklığında tereyağı
Süslemek için
400 gşeker hamuru
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
0,5 çay bardağıDr. Oetker Buğday Nişastası
Kalıp
Dr. Oetker Çiçek Şeker Hamuru Kalıpları

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
Picture - Dr. Oetker Buğday Nişastası
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Pudra şekeri, şekerli vanilin ve tereyağını çırpma kabına alın ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Elediğiniz unu ilave edin ve yoğurun. Hamuru merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Su bardağı ile kesip fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika


Fırından çıkardığınız kurabiyeleri pişirme kağıdı ile birlikte tepsiden alın ve soğumaya bırakın.

3

Şeker hamurunun renklendirilmesi

Şeker hamurunu kısa bir süre yoğurun. 1/3'ini ayırıp kapatın. Kalan hamura yeşil jel renklendiriciyi azar azar ilave ederek yoğurun ve üzerini kapatın. Bir kasenin içerisine 5 damla kırmızı ve 10 damla sari jel renklendirici koyup kürdan ile karıştırarak turuncu rengi elde edin. Beyaz şeker hamurundan ceviz büyüklüğünde bir parça alın ve turuncu renklendiriciyi ilave ederek yoğurun.

4

Kurabiyelerin kaplanması ve süsleme

Yeşil renkteki şeker hamurunu hafif nişasta serpilmiş tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Arzu ederseniz desenli merdane ile üzerinden geçin. Su bardağı ile keserek yeşil hamurdan yuvarlak şekiller çıkarın. Arkalarını az miktarda su ile ıslatarak kurabiyelerin üzerlerine yapıştırın. Beyaz şeker hamurunu 0,5 cm kalınlığında açın ve çiçek kalıbıyla farklı boyutlarda çiçekler çıkarın. Turuncu şeker hamurundan elinizde yuvarlayarak küçük toplar yapın, su ile ıslatarak çiçeklerin ortalarına yerleştirin. Hazırladığınız çiçeklerin altlarını hafif ıslatarak kurabiyelerin üzerlerine sıralayın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Şeker hamuruna renklendirici eklerken oluşabilecek gevşemeyi az miktarda buğday nişastası ilave ederek giderebilirsiniz.