Flag

Pastacı Kremalı Bal Kabaklı Pasta

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
300 dk.
Bal kabağı sevenler için lezzetli bir pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Dolgu
1 kgbal kabağı
1 su bardağıtoz şeker
1 adetkabuk tarçın
4 - 5 adetkaranfil
1 su bardağıöğütülmüş ceviz
1 poşetDr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
2 su bardağısüt
80 gmargarin
Hamur
1 su bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2yumurta akı
1 çay bardağıtoz şeker
100 goda sıcaklığında tereyağı
2 yemek kaşığısüt
2yumurta sarısı
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon
Süslemek için
40 gbitter çikolata
3 yemek kaşığıöğütülmüş Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
1

Dolgunun hazırlanışı

Bal kabağını iri küpler şeklinde kesin. Geniş bir tencereye alın. Kabağın çeşidine göre ihtiyaç olursa yaklaşık 3-4 yemek kaşığı su ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp biraz soğutun ve mutfak robotunda püre haline getirin. Tekrar tencereye alıp üzerine toz şeker, kabuk tarçın ve karanfili ekleyin. Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte arada karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp içindeki kabuk tarçın ve karanfilleri çıkarın. Oda sıcaklığına gelince öğütülmüş cevizi ekleyip karıştırın. Buzdolabına alın ve 30 dakika bekletin.


2 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve margarini ekleyip 1 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

30x35 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Ayrı bir çırpma kabında yumurta akı ve toz şekeri mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine tereyağı, süt, yumurta sarısı, un karışımı ve limon aromasını ekleyip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kenarlarında 1 cm boşluk kalacak şekilde pişirme kağıdının üzerine yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika


Fırından çıkarıp pişirme kağıdı ile birlikte tepsiden alıp soğumaya bırakın. Soğuyan keki ters çevirip pişirme kağıdını çıkarın. Dik olarak üç eşit parçaya kesin. Keklerin üzerine mutfak havlusu kapatın.

3

Pastanın hazırlanışı

Hazırladığınız pastacı kremasını çırpma kabına alın ve mikser ile düşük devirde 2 dakika çırpın. Servis tabağına kekin bir parçasını yerleştirin. Üzerine pastacı kremasının yarısını yayın. Üzerine bal kabağının yarısını yayın ve ikinci kat keki yerleştirin. Kalan bal kabağını yayın ve üzerine kalan kremayı yayın. Son kat keki koyun. Buzdolabında en az 2 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve pastanın üzerine yayın. Antep fıstığını serpin ve dilimleyerek servis yapın.