Flag

Pastırmalı Pırasalı Poğaça

Yaklaşık 24 - 25 adet
Orta
120 dk.
Detaylı anlatımlı, denenmiş, farklı, pastırma ve pırasa dolgulu nefis mayalı poğaçalar.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağıılık süt
3 - 3,5 su bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 çay kaşığıtuz
1 çay kaşığıtoz şeker
1 yemek kaşığısıvı yağ
100 gyumuşak margarin
1 su bardağıılık süt
1yumurta akı
İç malzeme
50 gpastırma
3 adetküçük boy pırasa
2 yemek kaşığısıvı yağ
0,5 çay kaşığıtuz
0,5 çay kaşığıkarabiber
Üzeri için
1yumurta sarısı
1 tatlı kaşığısüt
1 - 2 tatlı kaşığıçörek otu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.


Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Tuz, toz şeker, sıvı yağ, margarin, ılık süt ve yumurta akını ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

2

İç malzemenin hazırlanışı

Pastırmayı küp şeklinde doğrayın. Pırasayı ince halkalar şeklinde doğrayın. Kısık ateşte sıvı yağ ile 4-5 dakika hafif kavurun. Üzerine pastırma, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın ve 9 cm çapındaki kalıpla kesin. Kestiğiniz hamurların üzerine iç malzemeden koyup poğaça şeklinde katlayın ve fırın tepsisine sıralayın. Yumurta sarısı ve sütü karıştırıp üzerlerine sürün. Çörek otu serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.