Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Patatesli Pizza

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Sebzeli pizza sevenler için.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Patatesli Pizza

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pizza Un
1 - 1 ½ çay bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sos için:

1 çay bardağı su

Üst malzeme:

3 adet patates (haşlanmış)
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
½ tatlı kaşığı karabiber
½ tatlı kaşığı kuru nane
2 ½ su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet kuru soğan (halka şeklinde doğranmış)
2 - 3 adet taze soğan (ince kıyılmış)
1 adet kırmızıbiber (büyük boy paprika)
2 adet yeşilbiber (halka şeklinde doğranmış)
1 yumurta (orta boy)
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı süzme yoğurt

Süslemek için:

2 - 3 yemek kaşığı soya filizi
2 - 3 dal dereotu

Kalıp:

Pişirme kalıbı (Ø 30 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık:

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 180°C

Alt-üst pişirme: 190°C

2

Hamurun hazırlanışı:

Pizza un karışımına su ve sıvı yağı ilave ederek mikserin hamur karıştırıcı uçları veya el ile yaklaşık 2- 3 dakika iyice yoğurup üzerini kapatın.

Ambalajdan çıkan sos karışımını bir tabağa alın, suyu yavaş yavaş dökerek iyice karıştırın.

3

Haşlanmış patatesleri küp şeklinde doğrayın. Baharatları ekleyip karıştırın. Hamuru açarak yağlanmış kalıba alın, üzerine pizza sosunu yayın. Kaşar peyniri rendesinin 2-3 yemek kaşığını ayırıp kalanı sosun üzerine yayın. Kuru soğanlardan başlayarak patatesli karışımı, taze soğanları ve biberleri hamurun üzerine yayıp pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 15 - 20 dk.

4

Yumurtayı tuz ile çırpın, üzerine süzme yoğurdu ve ayırdığınız kaşar peyniri rendesini ekleyip karıştırın. Pişirmenin son 5 dakikasında bu karışımı pizzanın üzerine yayın ve pişirmeye devam edin.

Fırından çıkardıktan sonra üzerini soya filizi ve kıyılmış dereotu ile süsleyin. 7-8 dakika bekletip dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Patatesli Pizza

Porsiyon / Servis 100 g / ml
Enerji 1Kj