Flag

Patatesli Pizza

Yaklaşık 12 dilim
Orta
90 dk.
Sebzeli pizza sevenler için...
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (Ø 30 cm)

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Pizza Un
1 - 1,5 çay bardağısu
1 yemek kaşığısıvı yağ
Sos için
1 çay bardağısu
Üst malzeme
3 adetpatates (haşlanmış)
1 tatlı kaşığıpul biber
1 tatlı kaşığıkimyon
0,5 tatlı kaşığıkarabiber
0,5 tatlı kaşığıkuru nane
2,5 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
1 adetkuru soğan (halka şeklinde doğranmış)
2 - 3 adettaze soğan (ince kıyılmış)
1 adetkırmızıbiber (büyük boy paprika)
2 adetyeşilbiber (halka şeklinde doğranmış)
1yumurta
1 tutamtuz
1 yemek kaşığısüzme yoğurt
Süslemek için
2 - 3 yemek kaşığısoya filizi
2 - 3 daldereotu

Ürünü incele

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Pizza un karışımına su ve sıvı yağı ilave ederek mikserin hamur karıştırıcı uçları veya el ile yaklaşık 2- 3 dakika iyice yoğurup üzerini kapatın.


Ambalajdan çıkan sos karışımını bir tabağa alın, suyu yavaş yavaş dökerek iyice karıştırın.

3

Haşlanmış patatesleri küp şeklinde doğrayın. Baharatları ekleyip karıştırın. Hamuru açarak yağlanmış kalıba alın, üzerine pizza sosunu yayın. Kaşar peyniri rendesinin 2-3 yemek kaşığını ayırıp kalanı sosun üzerine yayın. Kuru soğanlardan başlayarak patatesli karışımı, taze soğanları ve biberleri hamurun üzerine yayıp pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

4

Yumurtayı tuz ile çırpın, üzerine süzme yoğurdu ve ayırdığınız kaşar peyniri rendesini ekleyip karıştırın. Pişirmenin son 5 dakikasında bu karışımı pizzanın üzerine yayın ve pişirmeye devam edin.


Fırından çıkardıktan sonra üzerini soya filizi ve kıyılmış dereotu ile süsleyin. 7-8 dakika bekletip dilimleyerek servis yapın.