Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Peynirli Ay Çöreği

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Mayalı, beyaz peynirli yumuşacık ay çörekleri tarifi.

16 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Peynirli Ay Çöreği

Hamur:

3 ½ su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
½ çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta akı

İç malzeme:

1 ½ su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
½ çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı pul biber
100 g yumuşak margarin

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
2 - 3 yemek kaşığı susam

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı:

Unu eleyin, maya, toz şeker ve tuz ilave edip kaşık yardımı ile karıştırın. Sıvı yağ, ılık süt ve yumurta akını ekleyip iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda 40 dakika bekletin.

Rendelenmiş peyniri karabiber ve pul biber ile karıştırın.

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170°C

Alt-üst pişirme: 180°C

2

Şekillendirme ve pişirme:

Mayalanan hamuru tekrar yoğurup 4 eşit parçaya bölün. Her birini hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında yuvarlak açın. Açtığınız hamurların üzerine fırça yardımı ile margarin sürün ve bıçak yardımı ile üçgen şeklinde dörde kesin. Üçgenlerin geniş tarafına iç malzeme koyun ve rulo şeklinde sarın. Rulonun iki ucunu hafif kıvırarak yarım ay şekli verin.

Hazırladığınız ruloları fırın tepsisine sıralayın, üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 15 - 20 dk.

Fırından çıkarıp sıcak veya soğuk servis yapın.

Beslenme bilgileri * Peynirli Ay Çöreği

Porsiyon / Servis 100 g / ml