Peynirli Ispanaklı Kapalı Pide

Dr. Oetker Pide&Lahmacun ürünü ile hazırlayabileceğiniz ıspanaklı kapalı pide tarifi.

4 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Peynirli Ispanaklı Kapalı Pide

İç malzeme:

500 g ıspanak
½ çay kaşığı tuz
3 adet taze soğan
1 adet kuru soğan (küçük boy)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 - 1 ½ su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
2 yumurta (orta boy)
1 çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pide&Lahmacun
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için:

1 tatlı kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Dolgunun hazırlanışı:

Ispanakları yıkayıp saplarını kesin. Yaprak kısımlarını ince doğrayıp üzerine yarım çay kaşığı tuzu serpin ve karıştırın. Eliniz ile sıkarak fazla suyunu çıkarın. Taze soğanları ince doğrayıp ıspanakların üzerine alın. Kuru soğanı çok ince olarak doğrayıp tavaya alın. Üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip orta ateşte 2-3 dakika pişirin. Ispanağın üzerine pişmiş soğan, peynir, yumurta, karabiber, tuz ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip kaşık ile karıştırın.

2

Hamurun hazırlanışı:

Hamur açmada kullanmak üzere un karışımından tepeleme 1 yemek kaşığı ayırın. Kalan un karışımına mayayı ekleyip karıştırın. Süt, su ve sıvı yağı ilave ederek mikserin hamur karıştırıcı uçları veya eliniz ile yaklaşık 2-3 dakika yoğurun. Hamuru eliniz ile toparlayıp üzerini nemli bir bez ile kapatın ve 30 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme:

İki adet fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 220°C

Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya bölün. Her birini unlanmış tezgahta merdane ile yaklaşık 15x40 cm boyutlarında oval açın. Fırın tepsilerine yerleştirin ve üzerlerine kenarlarda 1 cm boşluk kalacak şekilde ıspanaklı karışımı yayın. Hamurun karşılıklı iki uzun kenarını kaldırıp ortada uçlarını birleştirerek yapiştırın. Tepsileri fırına yerleştirin ve pişirmenin 10. dakikasında tepsi yerlerini değiştirerek belirtilen sürede kızarıncaya kadar pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 30 dk.

Fırından çıkardığınız pidelerin üzerini tereyağı ile hafifçe yağlayın ve sıcak servis yapın.

Beslenme bilgileri * Peynirli Ispanaklı Kapalı Pide

Porsiyon / Servis 100 g / ml
Enerji 4Kj
1Kcal
2Kj
Karbonhidrat 0.1g 0g
Yumurta akı 0.1g 0g