Flag

Peynirli Ispanaklı Kapalı Pide

4 adet
Orta
60 dk.
Kolayca hazırlayabileceğiniz ıspanaklı kapalı pide tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

İç malzeme
500 gıspanak
0,5 çay kaşığıtuz
3 adettaze soğan
1 adetkuru soğan (küçük boy)
1 yemek kaşığısıvı yağ
1 - 1,5 su bardağırendelenmiş beyaz peynir
2yumurta
1 çay kaşığıkarabiber
0,5 çay kaşığıtuz
2 yemek kaşığısıvı yağ
Hamur
3 su bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Instant Maya
1 tatlı kaşığıtoz şeker
1 tatlı kaşığıtuz
1,5 çay bardağıılık su
1 çay bardağıılık süt
1 yemek kaşığısıvı yağ
Üzeri için
1 tatlı kaşığıtereyağı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

Dolgunun hazırlanışı

Ispanakları yıkayıp saplarını kesin. Yaprak kısımlarını ince doğrayıp üzerine yarım çay kaşığı tuzu serpin ve karıştırın. Eliniz ile sıkarak fazla suyunu çıkarın. Taze soğanları ince doğrayıp ıspanakların üzerine alın. Kuru soğanı çok ince olarak doğrayıp tavaya alın. Üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip orta ateşte 2-3 dakika pişirin. Ispanağın üzerine pişmiş soğan, peynir, yumurta, karabiber, tuz ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip kaşık ile karıştırın.

2

Hamurun hazırlanışı

Un, maya, toz şeker ve tuzu bir kaba alın. Kaşık ile karıştırın. Üzerine ılık su, ılık süt ve sıvı yağı ilave edip eliniz ile yaklaşık 2-3 dakika yoğurun. Hamuru eliniz ile toparlayıp üzerini nemli bir bez ile kapatın ve 30 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

İki adet fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 220 °C


Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya bölün. Her birini unlanmış tezgahta merdane ile yaklaşık 15x40 cm boyutlarında oval açın. Fırın tepsilerine yerleştirin ve üzerlerine kenarlarda 1 cm boşluk kalacak şekilde ıspanaklı karışımı yayın. Hamurun karşılıklı iki uzun kenarını kaldırıp ortada uçlarını birleştirerek yapıştırın. Tepsileri fırına yerleştirin ve pişirmenin 10. dakikasında tepsi yerlerini değiştirerek belirtilen sürede kızarıncaya kadar pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 25 dakika


Fırından çıkardığınız pidelerin üzerini tereyağı ile hafifçe yağlayın ve sıcak servis yapın.