Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Peynirli Mayalı Börek

(5)
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi )
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Mayalı hamur ile hazırlanan bol maydanozlu ve peynirli bir börek tarifi.

18 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Peynirli Mayalı Börek

Hamur:

4 - 4 ½ su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 tutam toz şeker
2 çay kaşığı tuz
100 g yumuşak margarin
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta (orta boy)
1 yumurta akı

Dolgu:

2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
2 demet maydanoz (ince doğranmış)
50 g eritilmiş margarin

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı:

Hamurun hazırlanışı:

Unu eleyin, maya, tuz ve toz şekeri ekleyip kaşıkla iyice karıştırın. Margarin, süt, yumurta ve yumurta akını ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

2

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme:        180°C

Alt-üst pişirme:        190°C

3

Peynir ve maydanozu karıştırın. Kalıbı margarin ile yağlayın.

4

Şekillendirme ve pişirme:

Şekillendirme ve pişirme:

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 6 eşit parçaya bölün. Her birini unlanmış tezgahta 20x30 cm boyutlarında açın. Üzerlerine birer yemek kaşığı eritilmiş margarin sürün ve dolgu malzemesini yayın. Hamurları rulo şeklinde sarın ve kalıba yan yana sıralayın. Bıçak ile ruloları 10-12 cm uzunluğunda kesin. Yumurta sarısı ve sütü çatal ile çırpın ve bir fırça yardımı ile hamurların üzerine sürün. 20 dakika daha bekletip pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 dk.

Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.

Beslenme bilgileri * Peynirli Mayalı Börek

Porsiyon / Servis 100 g / ml