Peynirli Poğaça

Aktif kuru maya ile hazırlanan poğaça tarifi.


pratik
40 dakika
Peynirli Poğaça
1

Ön hazırlık:

Ön hazırlık:

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Toz şeker, tuz, margarin, süt, yumurta ve yumurta akını ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme:        180°C

Alt-üst pişirme:        190°C

3

Süre sonunda mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Hamuru 12 eşit parçaya bölün. Her birini unlanmış tezgahta eliniz ile biraz açın. Ortasına peynir koyup poğaça şeklinde katlayın, yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 20 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 dk.

Fırından çıkarıp ılık veya soğuk servis yapın.

Dr. Oetker mutfakta mutluluklar diler. Peynirli Poğaça Tarif

Malzemeler (12 adet )

* Peynirli Poğaça

Hamur:

  • ½ çay bardağı ılık su
  • 15 g aktif kuru maya
  • 4 su bardağı un
  • 1 tutam toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 100 g yumuşak margarin
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yumurta (orta boy)
  • 1 yumurta akı

Dolgu:

  • 1 ½ su bardağı rendelenmiş beyaz peynir

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
Dr. Oetker Haberler

Yeni Ürün

Mug Cake

Her zamankinden daha hızlı: mikrodalga fırında, 50 saniyede hazırlanıyor... devamı için...

Tıklayın, evinize gelsin!

sanalmagaza.droetker.com.tr

Birbirinden renkli ve eğlenceli yılbaşı kalıplarını Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan satın alabilirsiniz. devamı için...

Dr. Oetker Tariflerinde Ölçülendirme

Ölçü Tablosu

Tarif hazırlamanın en önemli noktası doğru malzemenin doğru bir şekilde ölçülendirilmesidir. devamı için...