Peynirli Poğaça

Aktif kuru maya ile hazırlanan poğaça tarifi.


pratik
40 yaklaşık
Peynirli Poğaça
1

Ön hazırlık:

Ön hazırlık:

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Toz şeker, tuz, margarin, süt, yumurta ve yumurta akını ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme:        180°C

Alt-üst pişirme:        190°C

3

Süre sonunda mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Hamuru 12 eşit parçaya bölün. Her birini unlanmış tezgahta eliniz ile biraz açın. Ortasına peynir koyup poğaça şeklinde katlayın, yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 20 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 dk.

Fırından çıkarıp ılık veya soğuk servis yapın.

Dr. Oetker mutfakta mutluluklar diler. Peynirli Poğaça

Malzemeler (12 adet )

* Peynirli Poğaça

Hamur:

  • ½ çay bardağı ılık su
  • 15 g aktif kuru maya
  • 4 su bardağı un
  • 1 tutam toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 100 g yumuşak margarin
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yumurta (orta boy)
  • 1 yumurta akı

Dolgu:

  • 1 ½ su bardağı rendelenmiş beyaz peynir

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
Dr. Oetker Haberler

Yeni Ürün

Şu - Ekler Hamuru

Dr. Oetker Şu-Ekler Hamuru tuz ve şeker açısından nötr bir özellik taşıyor, böylece bu hamurla hem tatlı hem de tuzlu tarifler hazırlanabiliyor. devamı için...

Tıklayın, evinize gelsin!

www.sanalmagaza.droetker.com.tr

Dr. Oetker koleksiyonu yapmak artık çok kolay! Mutfağınız bu pratik ekipmanlarla coşacak... devamı için...

Promosyonlar

Dr. Oetker Şekerli Vanilin

5 adet Şekerli Vanilin alana 1 adet de hediye! devamı için...