Flag

Kremalı Pırasalı Kiş

6 adet
Orta
140 dk.
Mayalı hamur ile hazırlanan pırasalı kiş.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (Ø 14 cm)

Malzemeler

Üzeri için
500 gpırasa (ince kıyılmış)
3 yemek kaşığısıvı yağ
0,5 çay kaşığıtuz
0,5 çay kaşığıkarabiber
Hamur
2 - 2,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 çay kaşığıtuz
100 geritilmiş margarin
1 çay bardağıılık süt
Krema
2yumurta
1 çay bardağıkrema (%35 yağlı)
2 yemek kaşığısıvı yağ
0,5 çay kaşığıtuz
1 su bardağırendelenmiş beyaz peynir
Üzeri için
1 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

Üst malzemenin hazırlanışı

İnce kıyılmış pırasaları sıvı yağ ve tuz ile kısık ateşte hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Ocaktan alıp karabiberi ekleyin ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin, üzerine maya poşetini ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tuz, eritilmiş margarin ve ılık sütü ekleyin ve iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 30 dakika bekletin.


Kalıpları margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

3

Pişirme ve servis

Süre sonunda hamuru kısa bir süre yoğurun ve 6 eşit parçaya bölün. Kalıpların tabanına ve yanlarına bastırarak yayın.


Yumurta, krema, sıvı yağ, tuz ve beyaz peynir rendesini derin bir kaba alın ve kaşık ile karıştırın. Üzerine hazırladığınız pırasayı ilave edip karıştırın ve kalıplardaki hamurların üzerlerine paylaştırın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Pişirmenin 20. dakikasında kişlerin üzerine kaşar peyniri rendesini serpin. Süre sonunda fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.