Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Pırasalı Kiş

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kaşar peynirli pırasalı kiş.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 80 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Pırasalı Kiş

Pırasalı karışım:

500 g pırasa
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 ½ çay kaşığı pul biber

Hamur:

2 ½ su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
150 g eritilmiş margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

2 yumurta (orta boy)
½ çay bardağı süt
1 ½ su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tane karabiber

Kalıp:

Pişirme kalıbı (Ø 26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık:

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170°C

Alt-üst pişirme: 180°C

2

Pırasalı karışım:

Pırasayı ince halkalar şeklinde doğrayın. Kısık ateşte sıvı yağ ile 10-12 dakika hafif kavurun. Ocaktan alın, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.

3

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:

Unu hamur kabartma tozu ile karıştırın. Üzerine eritilmiş ve soğutulmuş margarini, yoğurt ve tuzu ekleyip yoğurun. Bu hamurun 2/3'ünü elinizle bastırarak kalıbın tabanına yayın. Kalan hamurla kalıbın kenarlarında 3-4 cm yüksekliğinde çerçeve oluşturun. Üzerine hazırladığınız pırasalı karışımı yayın. Yumurtaları süt ile çırpın, pırasalı karışımın üzerine yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 dk.

Pişirmenin son 5 dakikasında üzerine kaşar rendesini yayın. Fırından çıkartıp tane karabiberleri serpin ve ılık servis yapın.

Beslenme bilgileri * Pırasalı Kiş

Porsiyon / Servis 100 g / ml