Flag

Portakal Soslu Muffinler

Yaklaşık 12 adet
Orta
120 dk.
Mücevher gibi, ışıl ışıl muffinler...
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kağıt muffin kalıbı

Malzemeler

Hamur
150 gyumuşak margarin
2 yemek kaşığıbal
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
3yumurta
2 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığımuskat rendesi
Üzeri için
0,5 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 adetportakal (püre haline getirilmiş)
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Buğday Nişastası

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Buğday Nişastası
1

Ön hazırlık

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Margarini mikser ile 2-3 dakika çırpın. Bal, şekerli vanilin, yumurta, un, hamur kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi ve muskat rendesini karışıma teker teker ekleyerek, her birini yarımşar dakika çırpın. Hazırladığınız hamuru muffin kalıplarına paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkartıp soğutun.

3

Pudra şekerini, portakal püresi ve buğday nişastası ile karıştırın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. Soğutup muffinlerin üzerine yayın.