Flag

Portakallı Çiçek Bahçesi

Yaklaşık 10 dilim
Orta
300 dk.
Ferahlatıcı ve vitaminli bir soğuk pasta..
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Taban
155 gyulaflı bisküvi (öğütülmüş)
2 - 3 yemek kaşığıöğütülmüş badem
75 geritilmiş margarin
Puding
1 poşetDr. Oetker Vanilyalı Puding
3 su bardağısüt
1yumurta sarısı
Portakallı pelte
2 su bardağıportakal suyu
0,5 su bardağıkırmızı greyfurt suyu
3 yemek kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
0,5 su bardağıtoz şeker
Süslemek için
2 adetportakal
0,5 çay bardağıtoz şeker
1 çay bardağısu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
1

Tabanın hazırlanışı

Öğütülmüş bisküvi, badem ve eritilmiş margarini derin bir kaba alın ve kaşık ile iyice karıştırın. Kalıbın tabanına kaşık ile bastırarak yayın.

2

Pudingin hazırlanışı

Süt ve yumurta sarısını bir tencereye alın ve kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine puding poşetini ilave edin ve tarifine göre pişirin. Ocaktan alıp kalıptaki bisküvili tabanın üzerine dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.

3

Portakallı pelte

Portakal suyu ve greyfurt suyunu tencereye alın. Üzerine nişasta ve şekeri ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Daha sonra orta ateş üzerinde pişirmeye başlayın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 10-15 dakika soğutun ve kalıptaki tatlının üzerine dökün. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.

4

Süsleme

Rendenin ince tarafı ile portakalları hafifçe rendeleyerek kabuğun ince turuncu kısmını atın. Kalan kabuğu soyup küp şeklinde doğrayın. Bir tencereye alıp üzerini kapatacak kadar su ilave edin ve 10 dakika kaynatın. Suyunu süzün ve tekrar tencereye alın. Toz şeker ve yarım su bardağı suyu ilave edip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Şekerli portakal kabuklarını pişirme kağıdı üzerine yayın. 160°C'ye ısıtılmış fırında 15 dakika kurutun. Fırından çıkarıp soğutun.


Tatlının üzerine hazırladığınız portakal kabuklarını serpin ve dilimleyerek servis yapın.