Flag

Portakallı Kurabiye

Yaklaşık 25 - 30 adet
Kolay
20 dk.
Dr. Oetker Portakallı Şeker ekleyerek hazırlanan nefis tereyağlı kurabiye tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
4 - 4,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
125 geritilmiş tereyağı
0,5 çay bardağısıvı yağ
1 çay bardağıyoğurt
1yumurta
1yumurta sarısı
1 su bardağıtoz şeker
1 - 2 tatlı kaşığıDr. Oetker Portakallı Şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Üzeri için
1yumurta akı
2 - 3 yemek kaşığıtoz şeker

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurta, yumurta sarısı, toz şeker, portakallı şeker ve şekerli vanilini ayrı bir kaba alın. El çırpıcısı ile 1-2 dakika çırpın. Üzerine un karışımını ilave edin ve yoğurun.

3

Şekillendirme ve pişirme

Yumurta akını bir tabağa alın ve çatal ile kısa bir süre çırpın. Toz şekeri geniş bir tabağa alın. Hamurdan cevizden daha büyük parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Üzerlerine hafifçe bastırıp önce yumurta akına, sonra toz şekere batırın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.