Flag

Pudingli Bal Kabağı

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
320 dk.
Antep fıstıklı puding ve bal kabağı ile hazırlanan tatlı tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Malzemeler
2 - 3 dilimbal kabağı
1 su bardağıtoz şeker
1,5 su bardağısu
1 poşetDr. Oetker Antep Fıstıklı Puding
1 su bardağısüt
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
Süslemek için
2 - 3 yemek kaşığıiri kırılmış Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Antep Fıstıklı Puding

Hazırlanışı

Dilimlenmiş bal kabağını kabuğu ile birlikte yıkayıp geniş bir tencereye alın. Üzerine şeker ve suyu ekleyip orta ateşte arada ters yüz çevirerek suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp 10-15 dakika soğutun ve her birini 3-4 dilim olacak şekilde kesin. Fırın tepsisine sıralayıp fırının ızgara ayarında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.


1 su bardağı süt ve 1 su bardağı kremayı tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.


Soğumuş pudingi krema sıkma torbasına doldurun. Dilimlenmiş bal kabaklarının üzerine şekilli olarak sıkın. Üzerlerini Antep fıstığı ile süsleyin ve buzdolabında 1-2 saat bekletip servis yapın.