Flag

Pudingli Dondurma

Yaklaşık 5 - 6 porsiyon
Kolay
350 dk.
Antep fıstıklı puding ile hazırlanan serinletici bir tatlı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (16x28 cm)

Malzemeler

Pudingli karışım
1 poşetDr. Oetker Antep Fıstıklı Puding
2,5 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
0,5 çay bardağıkurutulmuş turna yemişi (cranberry)
0,5 çay bardağıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Süslemek için
1 poşetDr. Oetker Hazır Böğürtlenli Sos
0,5 çay bardağıkurutulmuş turna yemişi (cranberry)
1 - 2 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Antep Fıstıklı Puding
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1

Pudingin hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğumaya bırakın.

2

Dondurma karışımı

Yarım su bardağı sütü çırpma kabına alıp üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3-4  dakika çırpın. Üzerine soğumuş pudingi ekleyin ve orta devirde 2 dakika daha çırpın. Büyük boyutlarda olan cranberry'leri ikiye kesin. Çikolata parçaları ile birlikte karışıma ekleyin. Kaşık ile iyice karıştırın ve kalıba alın. Üzerini düzeltip streç film ile kapatın. Buzdolabının dondurucu bölümünde 5-6 saat bekletin.

3

Servis

Tatlıyı dondurucudan çıkarıp 15 dakika bekletin. Dondurma kaşığı ile toplar çıkarın. Böğürtlenli sos, cranberry ve çikolata parçaları ile süsleyerek bekletmeden servis yapın.