Flag

Sade Kek

Yaklaşık 12 dilim
Orta
140 dk.
Lezzetli ve pratik bir sade kek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Keki 25x35 cm boyutlarındaki kalıpta da pişirebilirsiniz.
Bu tarife özel ipuçları
Hamuru kalıba dökmeden önce 1,5 su bardağı ceviz ve 1-1,5 tatlı kaşığı tarçın ilave ederek cevizli kek hazırlayabilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dilimli derin kek kalıbı (Ø 24 cm)

Malzemeler

Kek
4yumurta
2 su bardağıtoz şeker
1 su bardağısüt
125 gyumuşak margarin veya tereyağı
0,5 su bardağısıvı yağ
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1portakal kabuğu rendesi veya limon kabuğu rendesi
1 paketDr. Oetker Sade Kek Karışımı
Üzeri için
1 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar 3-4 dakika çırpın. Süt, margarin veya tereyağı, sıvı yağ, şekerli vanilin, portakal veya limon kabuğu rendesi ve sade kek karışımını ilave edip önce düşük sonra yüksek devirde 3 dakika daha çırpın. Kalıba dökün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 60 dakika


Fırından aldığınız keki 10 dakika bekletip kalıptan çıkartın. Soğutup üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Keki 25x35 cm boyutlarındaki kalıpta da pişirebilirsiniz.
  • Hamuru kalıba dökmeden önce 1,5 su bardağı ceviz ve 1-1,5 tatlı kaşığı tarçın ilave ederek cevizli kek hazırlayabilirsiniz.