Flag

Saksıda Kakaolu Puding

Yaklaşık 6 - 7 kup
Orta
120 dk.
Tereyağlı kakaolu kek kırıntıları ile hazırlanan pudingli tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (23x28 cm)

Malzemeler

Puding
1 poşetDr. Oetker Kakaolu Puding
3,5 su bardağısüt
Hamur
75 goda sıcaklığında tereyağı
0,5 çay bardağıtoz şeker
1 yemek kaşığıbal
1 su bardağıun
2 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
2 yemek kaşığıiri kırılmış Antep fıstığı
Süslemek için
taze nane

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakaolu Puding
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1

Pudingin hazırlanışı

3,5 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve kupların yarısına kadar doldurun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Tereyağı, toz şeker, bal, un, kakao, çikolata parçaları ve Antep fıstığını derin bir kaba alın. Parmak uçlarınız ile fazla ezmeden karıştırarak iri taneli granüller haline getirin. Bu granülleri kalıbın içine serpiştirin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Kupların hazırlanışı

Soğuyan pudinglerin üzerini granüllü kek kırıntıları ile doldurun. Üzerlerine taze nane dalları batırarak bitki görüntüsü verin ve servis yapın.