Flag

Sebzeli Kiş

Yaklaşık 10 dilim
Orta
140 dk.
Patlıcan, kabak ve havuç ile hazırlanan renkli ve lezzetli bir kiş tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
2 - 2,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 çay bardağıılık süt
100 geritilmiş tereyağı
1 çay kaşığıtuz
Dolgu
2 adetpatlıcan
2 adetkabak
2 adethavuç
150 gkaşar peyniri
3 yemek kaşığısıvı yağ
1 çay bardağıkrema
1 çay kaşığıkarabiber
0,5 çay kaşığıtuz

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyin ve maya ile karıştırın. Süt, tereyağı ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 30 dakika bekletin.

2

Dolgu

Patlıcanları alacalı soyun. Kabakların ve havuçların kabuklarını soyun. Bütün sebzeleri uzunlamasına 0,5 cm kalınlığında dilimler şekilde kesin. Kaşar peynirini de uzunlamasına 0,5 cm kalınlığında dilimleyin. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyup orta ateşte ısıtın. İçine patlıcanları sıralayıp 2-3 dakika arkalı önlü hafifçe pişirin. Kabak ve havuçları da aynı şekilde pişirin ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Mayalanmış hamuru kısa bir süre yoğurun. Yarısını elinizle bastırarak kalıbın tabanına yayın. Kalan hamuru kalıbın kenarlarında 3 cm yüksekliğinde çember oluşturacak şekilde bastırarak yayın.


Kremayı bir kaseye alın, üzerine karabiber ve tuzu ilave edin ve karştırın. Karışımı kalıptaki hamurun üzerine döküp yayın. Pişirdiğiniz sebze dilimlerini kaşar peynirleri ile birlikte dıştan içe doğru dik olarak daire olacak şekilde sıralayın. Fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.