Flag

Şeftali Çiçeği

Yaklaşık 12 dilim
Orta
340 dk.
Şeftali sevenler için ferahlatıcı bir yaz pastası.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Malzemeler

Pandispanya
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
3yumurta
1 çay bardağısu
Krema
1 adetşeftali
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
0,5 su bardağıkırılmış badem
Üzeri için
2 adetşeftali (orta boy)
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 su bardağısu
1 poşetDr. Oetker Hızlı Nişasta
2 - 3 yemek kaşığıiri kırılmış Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın. Daha sonra enlemesine ikiye kesin.

3

Krema

1 adet şeftalinin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın, üzerine bir miktar pasta kreması sürün, küp şeftalileri sıralayın ve bademleri serpin. İkinci kat pandispanyanın iç yüzeyine ince bir tabaka pasta kreması sürün ve diğer pandispanyanın üzerine kapatın. Kalan pasta kreması ile pastayı kaplayın ve süsleyin. Pastayı buzdolabında 1 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

2 adet şeftaliyi yıkayıp kurulayın, keskin bir bıçak ile ince dilimleyin. Bu dilimleri pastanın üzerine, dıştan içe doğru çiçek şeklinde sıralayın. Toz şeker ve suyu bir kaba alın. Nişastayı azar azar ilave ederek el çırpıcısı ile 1-2 dakika karıştırın. 10 dakika bekletip tekrar karıştırın ve kaşık ile şeftalilerin üzerine yayın. Antep fıstığı ile süsleyip buzdolabında 1-2 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.