Flag

Sevimli Salyangozlar

Yaklaşık 16 adet
Orta
70 dk.
İnce bir kakaolu kek ve muzlu pudingle hazırlanan şirin bir tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
3yumurta
1yumurta sarısı
3 - 4 yemek kaşığıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
5 yemek kaşığıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Kakao
1 poşetDr. Oetker Muzlu Puding
3 su bardağısüt
Süslemek için
Renkli şekerlemeler

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Ön hazırlık

34x38 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı

3 adet yumurta ve 1 yumurta sarısını mikser ile 1 dakika çırpın. Toz şeker ile şekerli vanilini ayrı bir kapta karıştırıp yumurtaların içine azar azar ilave ederek 2-3 dakika daha çırpın. Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Karışıma ilave edip düşük devirde 1 dakika çırpın. Karışımı pişirme kağıdının üzerine yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 dakika


Fırından çıkartıp pişirme kağıdı ile birlikte tepsiden çıkarın. Soğutup pişirme kağıdını çıkarın.

3

Dolgu ve şekillendirme

Pudingi süt ile orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına geldiğinde mikser ile 1-2 dakika çırpın ve soğuyan kekin üzerine yayın. Keki 4,5 cm eninde uzun şeritler şeklinde kesin. İki uçtan rulo şeklinde sararak salyangoz şekli verin. Şekerlemeler ile süsleyin.