Flag

Şirin Balık

Yaklaşık 7 - 8 porsiyon
Kolay
240 dk.
Balığın pulları muzdan, gövdesi pudingten, bugün mutfakta çok eğleniyoruz...
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Balık şeklinde çerçeve kalıp (12x20 cm)

Malzemeler

Pudingli karışım
1 poşetDr. Oetker Kakaolu Puding
3 su bardağısüt
7 - 8 adetkakaolu petit beurre bisküvi (iri kırılmış)
0,5 çay bardağıfındık kırığı
Üzeri için
2,5 su bardağısu
1 paketDr. Oetker Muz Aromalı Bitkisel Jel
Yarım muz
1 dilimkivi
3 - 4 adetçilek

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakaolu Puding
1

Pudingin hazırlanışı

Kalıbı düz bir tepsi üzerine oturtun. 3 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 5 dakika bekletin. Üzerine bisküvi ve fındık kırığını ekleyip karıştırın. Kalıba dökün ve üzerini düzeltin. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.

2

Jelin hazırlanışı

2,5 su bardağı suyu kaynatıp derin bir kaba alın, üzerine muz aromalı jel poşetini boşaltın. Kaşık yardımı ile eriyinceye kadar karıştırın ve 5 dakika bekletin.

3

Süsleme ve servis

Muzu dilimleyip ortadan ikiye kesin ve pudingin üzerine balık pulu şeklinde sıralayın. Kalan bölümleri kivi ve çilek ile doldurun. Jeli meyvelerin üzerine kaşık ile azar azar dökün. Buzdolabında 2 saat bekletin. Kalıbı çıkarıp dilimleyerek servis yapın.