Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Soğanlı Dereotlu Pizza

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Taze soğanlı, dereotlu, maydanozlu, beyaz peynirli pizza.

Yaklaşık 10 - 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Soğanlı Dereotlu Pizza

Üst malzeme:

10 - 12 adet taze soğan (ince doğranmış)
2 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ
½ çay kaşığı tuz
1 demet ince doğranmış dereotu
½ demet ince doğranmış maydanoz
½ çay kaşığı karabiber
1 su bardağı küp şeklinde doğranmış beyaz peynir

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pizza Un
1 ½ çay bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sos için:

1 ½ yemek kaşığı krema
1 ½ yemek kaşığı süzme yoğurt
½ çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Üst malzemenin hazırlanışı:

Taze soğanları sıvı yağ ve tuz ile kısık ateşte hafif kavurun. Ocaktan alın, dereotu, maydanoz ve karabiberi ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.

2

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 190°C

Alt-üst pişirme: 200°C

3

Hamurun hazırlanışı:

Pizza un karışımını bir kaba alın. Üzerine su ve sıvı yağı ilave edip mikserin hamur karıştırıcı uçları veya el ile yaklaşık 2-3 dakika iyice yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölün. Her birini hafif unlanmış tezgahta merdane ile 20 cm çapında oval şekilde açın. Açtığınız hamurları fırın tepsisine alın. Üzerlerini çatal yardımı ile 12-15 yerinden delin.

4

Sosun hazırlanışı ve pişirme:

Krema, süzme yoğurt ve karabiberi bir kaba alın ve çatal ile iyice çırpın. Hazırladığınız sosu her iki hamurun üzerine, kenarlarda 1'er cm boşluk bırakarak yayın. Üzerlerine soğanlı karışımı yayın. Küp şeklinde doğranmış beyaz peynirleri sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 12 - 15 dk.

Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.

Beslenme bilgileri * Soğanlı Dereotlu Pizza

Porsiyon / Servis 100 g / ml