Flag

Soğanlı Dereotlu Pizza

Yaklaşık 10 - 12 dilim
Orta
80 dk.
Taze soğanlı, dereotlu, maydanozlu, beyaz peynirli pizza.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Üst malzeme
10 - 12 adettaze soğan (ince doğranmış)
2 - 3 yemek kaşığısıvı yağ
0,5 çay kaşığıtuz
1 demetince doğranmış dereotu
0,5 demetince doğranmış maydanoz
0,5 çay kaşığıkarabiber
1 su bardağıküp şeklinde doğranmış beyaz peynir
Hamur
1 paketDr. Oetker Pizza Un
1,5 çay bardağısu
1 yemek kaşığısıvı yağ
Sos için
1,5 yemek kaşığıkrema
1,5 yemek kaşığısüzme yoğurt
0,5 çay kaşığıkarabiber

Ürünü incele

1

Üst malzemenin hazırlanışı

Taze soğanları sıvı yağ ve tuz ile kısık ateşte hafif kavurun. Ocaktan alın, dereotu, maydanoz ve karabiberi ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.

2

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Turbo pişirme: 190 °C

3

Hamurun hazırlanışı

Pizza un karışımını bir kaba alın. Üzerine su ve sıvı yağı ilave edip mikserin hamur karıştırıcı uçları veya el ile yaklaşık 2-3 dakika iyice yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölün. Her birini hafif unlanmış tezgahta merdane ile 20 cm çapında oval şekilde açın. Açtığınız hamurları fırın tepsisine alın. Üzerlerini çatal yardımı ile 12-15 yerinden delin.

4

Sosun hazırlanışı ve pişirme

Krema, süzme yoğurt ve karabiberi bir kaba alın ve çatal ile iyice çırpın. Hazırladığınız sosu her iki hamurun üzerine, kenarlarda 1'er cm boşluk bırakarak yayın. Üzerlerine soğanlı karışımı yayın. Küp şeklinde doğranmış beyaz peynirleri sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika


Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.