Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Sonbahar Keki

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolatalı vişneli kek.

Yaklaşık 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Sonbahar Keki

Hamur:

1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
100 g Dr. Oetker Kuvertür
100 g tereyağı
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

1 su bardağı çekirdeksiz vişne
2 yemek kaşığı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı krema
50 g Dr. Oetker Kuvertür

Süslemek için:

1 - 2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık:

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160°C

Alt-üst pişirme: 170°C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Kuvertür ile tereyağını bir kaba alın ve benmari yöntemi ile eritin. Çırpma kabına alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Yumurta, toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip mikser ile 2 dakika çırpın. Elediğiniz un karışımını ekleyin ve 2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 25 - 30 dk.

Keki fırından alın. 15 dakika sonra kalıptan çıkarın. Pişirme kağıdından ayırıp soğumaya bırakın. Daha sonra enlemesine ikiye kesin.

3

Dolgunun hazırlanışı:

Vişne, toz şeker ve limon kabuğu rendesini küçük bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve arada karıştırarak 7-8 dakika pişirin. Ocaktan alın ve soğutun.

Kremayı küçük bir tencereye alın. Kısık ateşte kaynayıncaya kadar bekletin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp kuvertürü ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığında soğutun.

4

Şekillendirme:

Kekin alt katını servis tabağına alın, üzerine çikolatalı karışımı yayın. Vişneleri sıralayın ve üzerine üst kat keki kapatın.

5

Süsleme ve servis:

Servisten önce bir ağaç yaprağını kekin üzerine koyun ve kenarlarına kürdanlar batırarak sabitleyin. Üzerine pudra şekerini serpin. Yaprağı dikkatlice çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Sonbahar Keki

Porsiyon / Servis 100 g / ml
Enerji 1Kj
1Kj