Flag

Sonbahar Yaprakları

Yaklaşık 30 adet
Orta
120 dk.
Sonbahar konseptli yaprak kurabiye tarifi. Hamurunda badem ve tarçın var.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Un kalitesine göre ilave edilecek miktar değişebilir. Bunun kontrolunu sağlayabilmek için istediğiniz hamur kıvamını elde edinceye kadar unu azar azar ilave edin ve gerekirse verilen miktarın tamamını kullanmayın.
Bu tarife özel ipuçları
Hamuru iki pişirme kağıdı arasına alıp açabilirsiniz. Böylece tezgaha ve merdaneye yapışmasını önlersiniz. Kestiğiniz hamurların dışta kalan kısımlarını çıkarıp kalan şekilleri kağıdı ile birlikte fırın tepsisine koyabilirsiniz. Bu sayede yerinden oynatılmadığı için şekilli hamurlar deforme olmazlar.
Bu tarife özel ipuçları
Kurabiye kalıbı kullanmadan hamurları şekilli kesebilmek için pişirme kağıdı üzerine istediğiniz şekli çizip makas ile keserek şablon hazırlayabilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1,5 - 2 su bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
1yumurta sarısı
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay kaşığıtoz tarçın
1 tutamtuz
125 gyumuşak margarin
1 su bardağıöğütülmüş badem
Üzeri için
1 - 2 yemek kaşığısüt
1 - 2 yemek kaşığıtoz şeker
1 çay kaşığıtoz tarçın

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyin. Yarısını derin bir kaba alıp hamur kabartma tozunu ilave edin ve karıştırın. Pudra şekeri, yumurta sarıları, şekerli vanilin, tarçın, tuz, margarin ve öğütülmüş bademi ilave edin. Kalan unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Süre sonunda hamuru merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın. Yaprak şeklindeki kurabiye kalıpları ile kesin. Üzerlerini bıçağın tersini kullanarak yaprak şeklinde çizin. Fırın tepsisine sıralayın ve üzerlerine fırça yardımı ile süt sürün. Toz şeker ve tarçını karıştırıp üzerlerine serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika


Fırından çıkarıp tepside soğumaya bırakın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Un kalitesine göre ilave edilecek miktar değişebilir. Bunun kontrolunu sağlayabilmek için istediğiniz hamur kıvamını elde edinceye kadar unu azar azar ilave edin ve gerekirse verilen miktarın tamamını kullanmayın.
  • Hamuru iki pişirme kağıdı arasına alıp açabilirsiniz. Böylece tezgaha ve merdaneye yapışmasını önlersiniz. Kestiğiniz hamurların dışta kalan kısımlarını çıkarıp kalan şekilleri kağıdı ile birlikte fırın tepsisine koyabilirsiniz. Bu sayede yerinden oynatılmadığı için şekilli hamurlar deforme olmazlar.
  • Kurabiye kalıbı kullanmadan hamurları şekilli kesebilmek için pişirme kağıdı üzerine istediğiniz şekli çizip makas ile keserek şablon hazırlayabilirsiniz.