Flag

Soslu Havuçlu Muffinler

12 adet
Orta
120 dk.
Havuçlu kek sevenler bu muffini mutlaka denemeli..
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
12 adet kağıt muffin kalıbı

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Havuçlu Kek Karışımı
3yumurta
150 mlsıvı yağ
150 mlsüt
1 çay kaşığıDr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
1 su bardağıiri kırılmış ceviz
1 su bardağıküp şeklinde doğranmış kuru kayısı
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Beyaz Çikolatalı Sos
2,5 su bardağısüt
2 - 3 adetküp şeklinde doğranmış kuru kayısı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
Picture - Dr. Oetker Beyaz Çikolatalı Sos
1

Ön hazırlık

Kağıt muffin kalıplarını metal muffin kalıbına sıralayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un karışımını çırpma kabına boşaltıp üzerine yumurta, sıvı yağ, süt ve vanilya aromasını ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Ceviz ve kuru kayısıları ilave edip düşük devirde 15 saniye daha çırpın. Hamuru muffin kalıplarına paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından alıp soğumaya bırakın.

3

Beyaz çikolatalı sosu süt ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Muffinlerin üzerine yayın. Kayısı parçaları ile süsleyin ve servis yapın.