Flag

Şuruplu Çikolatalı Fındıklı Kek

Yaklaşık 8 dilim
Orta
220 dk.
Kahveli şurup ile ıslatılmış ve üzerinde puding olan çikolatalı fındıklı kek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (16x26 cm)

Malzemeler

Hamur
3yumurta
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağıince kırılmış ceviz
Islatmak için
1,5 su bardağısu
0,5 su bardağıtoz şeker
1 yemek kaşığıçözünebilir kahve
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Fındıklı Puding
2,5 su bardağısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Fındıklı Puding
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta, toz şeker ve şekerli vanilini mikser ile 2 dakika çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyerek ekleyin ve 2 dakika daha çırpın. Cevizi ilave edip 30 saniye daha çırpın, kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Yarım su bardağı suyu ısıtıp içinde şeker ve kahveyi eritin. Kalan 1 bardak soğuk suyu da ilave edip karıştırın.


Fırından çıkardığınız keki 5 dakika bekletip hazırladığınız şekerli kahveli suyu üzerine dökün.

3

Üzerinin hazırlanışı

Pudingi 2,5 su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp kekin üzerine yayın. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.