Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Şuruplu Çikolatalı Fındıklı Kek

(2)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kahveli şurup ile ıslatılmış ve üzerinde puding olan çikolatalı fındıklı kek tarifi.

Yaklaşık 8 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Şuruplu Çikolatalı Fındıklı Kek

Hamur:

3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı ince kırılmış ceviz

Islatmak için:

1 ½ su bardağı su
½ su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı çözünebilir kahve

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Fındıklı Puding
2 ½ su bardağı süt

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (16x26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık:

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160°C

Alt-üst pişirme: 170°C

2

Hamurun hazırlanışı:

Yumurta, toz şeker ve şekerli vanilini mikser ile 2 dakika çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyerek ekleyin ve 2 dakika daha çırpın. Cevizi ilave edip 30 saniye daha çırpın, kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 dk.

Yarım su bardağı suyu ısıtıp içinde şeker ve kahveyi eritin. Kalan 1 bardak soğuk suyu da ilave edip karıştırın.

Fırından çıkardığınız keki 5 dakika bekletip hazırladığınız şekerli kahveli suyu üzerine dökün.

3

Üzerinin hazırlanışı:

Pudingi 2,5 su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp kekin üzerine yayın. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Şuruplu Çikolatalı Fındıklı Kek

Porsiyon / Servis 100 g / ml
Enerji 1Kj
1Kj