Flag

Susamlı Haşhaşlı Aylar

12 adet
Kolay
70 dk.
Labne peyniri ile hazırlanan, süper lezzetli tuzlu ay kurabiyeler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2,5 - 3 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 su bardağılabne peyniri
1 çay bardağısıvı yağ
1 çay bardağıyoğurt
1 tatlı kaşığıtuz
Üzeri için
1 yemek kaşığısüt
1yumurta sarısı
2 yemek kaşığısusam
2 yemek kaşığıhaşhaş tohumu

Ürünü incele

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine labne peyniri, sıvı yağ, yoğurt ve tuzu ilave edip iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru 12 eşit parçaya bölün, her birini tezgah üzerinde yuvarlayarak 18 cm boyutunda uzatın.


Hamurları iki ucunundan kıvırarak nal şekli verin. Üzerlerine süt ile çırpılmış yumurta sarısı sürün. Hazırladığınız çöreğin yarısına susam, diğer yarısına da haşhaş serpin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkartıp sıcak veya soğuduktan sonra servis yapın.