Flag

Susamlı Kurabiye

Yaklaşık 45 - 50 adet
Kolay
80 dk.
Klasik susamlı halka kurabiye tarifi. Ağızda dağılıyor.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
3 - 3,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığıtuz
100 gyumuşak margarin
1 çay bardağısıvı yağ
1 çay bardağıyoğurt
1yumurta sarısı
Üzeri için
1yumurta akı
1 çay bardağısusam

Ürünü incele

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine tuz, margarin, sıvı yağ, yoğurt ve yumurta sarısını ilave edip iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp halka şekline getirin. Önce yumurta akına, sonra susama batırın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.