Flag

Tam Buğday Unlu Ekmek

10 - 12 dilim
Kolay
150 dk.
Tam buğday unu ile evde pratik bir ekmek hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
4 - 4,5 su bardağıtam buğday unu
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 çay kaşığıtoz şeker
1 tatlı kaşığıtuz
3,5 çay bardağıılık su
Üzeri için
1 yemek kaşığısu
2 yemek kaşığıyulaf ezmesi

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Unu çırpma kabına alın, üzerine mayayı ilave edin ve karıştırın. Toz şeker, tuz ve ılık suyu ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Picture - Tam-Bugday-Ekmek-2.Mayalanma.JPG

Süre sonunda mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Unlanmış tezgahta yuvarlayarak ekmek şekli verin ve fırın tepsisine alın. Üzerini kapatıp 20 dakika bekletin. Su sürüp yulaf ezmesini serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika


Fırından çıkarıp mutfak havlusu ile üzerini kapatın ve soğumaya bırakın.