Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Tam Buğday Unlu Ekmek

(3)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Tam buğday unu ile evde pratik bir ekmek hazırlayabilirsiniz.

10 - 12 dilim

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Tam Buğday Unlu Ekmek

Hamur:

4 - 4 ½ su bardağı tam buğday unu
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 ½ çay bardağı ılık su

Üzeri için:

2 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı yulaf ezmesi

Hazırlanışı

Hazırlanışı

Hamurun hazırlanışı:

Unu çırpma kabına alın, üzerine mayayı ilave edin ve karıştırın. Toz şeker, tuz ve ılık suyu ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

1

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme:        180°C

Alt-üst pişirme:        190°C

2

Şekillendirme ve pişirme:

Şekillendirme ve pişirme:

Süre sonunda mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Unlanmış tezgahta yuvarlayarak ekmek şekli verin ve fırın tepsisine alın. Üzerine su sürüp yulaf ezmesini serpin. Üzerini kapatıp 20 dakika daha bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 35 - 40 dk.

Fırından çıkarıp mutfak havlusu ile üzerini kapatın ve soğumaya bırakın.

Beslenme bilgileri * Tam Buğday Unlu Ekmek

Porsiyon / Servis 100 g / ml