Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Tam Buğday Unlu Pratik Ekmek

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dr. Oetker Hızlı Maya ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz ekmek tarifi.

Yaklaşık 10 - 12 dilim

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Tam Buğday Unlu Pratik Ekmek

Hamur:

250 g un
250 g tam buğday unu
1 poşet Dr. Oetker Hızlı Maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 ½ su bardağı ılık su

Kalıp:

Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık:

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 180°C

Alt-üst pişirme: 190°C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine tam buğday unu, maya ve tuzu ilave edip kaşık ile karıştırın. Üzerine sıvı yağ ve ılık suyu ekleyip iyice yoğurun. Hamuru kalıba alın ve eliniz ile bastırarak yayın. Üzerini keskin bir bıçak ile 5-6 yerinden 2-3 mm derinliğinde kesin. 15 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 45 - 55 dk.

Fırından aldığınız ekmeği 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

Beslenme bilgileri * Tam Buğday Unlu Pratik Ekmek

Porsiyon / Servis 100 g / ml