Flag

Tarçınlı Cevizli Bezeler

Yaklaşık 60 adet
Orta
80 dk.
Tarçınlı, cevizli beze tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1,5 su bardağıiri kırılmış ceviz
3yumurta akı
1,5 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay kaşığıtoz tarçın
Üzeri için
0,5 çay kaşığıtoz tarçın

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 150 °C

Turbo pişirme: 140 °C

2

Cevizlerin hazırlanışı

Cevizleri yağsız tavaya alın, kısık ateşte hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

3

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta aklarını cam veya metal çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar 3 dakika çırpın. Pudra şekeri ve şekerli vanilini karıştırın ve yumurta aklarına 3 seferde ekleyerek orta devirde 3 dakika daha çırpın. Üzerine tarçın ve cevizi ilave edip düşük devirde 1 dakika çırpın.


Karışımı düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde sıkın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika


Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Tarçın ile süsleyip servis yapın.