Flag

Temel Kek 24 cm

Yaklaşık 12 dilim
Kolay
140 dk.
Kalabalık ikramlar için farklı malzemeler ilave ederek değişik kek tarifleri yaratın.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dilimli derin kek kalıbı (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
350 gun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
225 gyumuşak margarin
255 gtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutamtuz
7 yemek kaşığısüt
4yumurta

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Kek kalıbını margarin ile yağlayın ve unlayın.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Picture - hamurkabartma-tozu-karistirma-eleme.jpg

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin.

Pişirme süresi: 50 - 55 dakika


Picture - Dilimli-Kek-Kalibi-Hamur.JPG

Margarini çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Çırpmaya devam ederek sırayla toz şeker, şekerli vanilin, tuz ve sütü ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek her birini 30 saniye çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edin ve düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru hazırladığınız kalıba dökün, üzerini düzeltin ve pişirin.

3

Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin. Keki kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın.