Flag

Temel Pandispanya (18 cm)

Yaklaşık 6 - 8 dilim
Orta
100 dk.
Şeker hamuru ile kullanabileceğiniz pastalara taşıyıcı pandispanya tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dr. Oetker Tradition Serisi Kelepçeli Kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Hamur
1,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 yemek kaşığıDr. Oetker Buğday Nişastası
100 gyumuşak margarin
1,5 çay bardağıtoz şeker
3yumurta
0,5 çay bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Buğday Nişastası
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Kelepçeli kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine kakao ve nişastayı ilave edip karıştırın. Margarin ve toz şekeri bir çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Üzerine yumurta, süt ve şekerli vanilini ekleyip 2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız kakaolu un karışımını ilave edip kısa bir süre çırpın, kalıba döküp üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.