Flag

Temel Tart Tarifi

Yaklaşık 10 dilim
Kolay
120 dk.
Farklı lezzetlerde tartlar hazırlayabileceğiniz temel tart tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Düz tabanlı tart kalıbı (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
2yumurta sarısı
1 yemek kaşığısüt
2 su bardağıun
0,5 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 tutamtuz
125 gtereyağı (soğuk-küp şeklinde kesilmiş)

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Hamurun hazırlanışı

Yumurta sarılarını bir kaseye alın, sütü ekleyin ve çatal ile iyice karıştırın.


Picture - Temel-Tart-Kup-Glanur-Tereyagi.jpg

Unu derin bir kaba eleyin. Pudra şekeri ve tuzu ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine tereyağı parçalarını ekleyip parmak uçlarınızla fazla ezmeden karıştırarak granüller haline getirin.


Çırptığınız yumurta sarılarını ekleyin ve hamur toparlanıncaya kadar kısa bir süre yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Picture - Temel-Tart-Kalip-Yaglama.JPG

Tart kalıbını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Picture - Temel-Tart-Asama-2-3.jpg

Hamuru buzdolabından çıkarıp unlanmış tezgahta merdane ile 30 cm çapında açın. Yapışmasını önlemek için arada merdaneyi ve hamuru unlayın. Açtığınız hamuru merdaneye sararak alın ve kalıba yerleştirin. Hamura hafifçe bastırarak kalıbın tabanına ve kenarlarına oturtun. Kalıbın dışında kalan fazla hamurları koparın. Çatal ile birçok yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyunca kalıptan çıkarın.