Flag

Trafik Kurallarına Uyan Muffinler

Yaklaşık 18 adet
Orta
100 dk.
Bu muffinler çocuklara trafik kurallarını öğretiyor.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kağıt muffin kalıbı

Malzemeler

Dolgu
1 poşetDr. Oetker Çikolata Parçalı Puding
2,5 su bardağısüt
Hamur
150 gyumuşak margarin
1 su bardağıtoz şeker
2yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 çay bardağısüt
2 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
0,5 su bardağıfındık kırığı
5 - 6 adetküp şeklinde doğranmış kuru incir
0,5 çay kaşığıtoz tarçın
Süslemek için
80 gbitter çikolata
1 poşetDr. Oetker Pasta Süsü - Şekerli Çubuk

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Çikolata Parçalı Puding
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Dolgunun hazırlanışı

Sütü tencereye alıp üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Margarin ve şekeri çırpma kabına alın. Mikser ile 2 dakika çırpın. Yumurta, şekerli vanilin ve sütü ekleyip 1 dakika daha çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu eleyin ve karışıma 2 seferde ekleyerek mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Fındık kırığı, kuru incir ve tarçını ilave edip düşük devirde kısa bir süre daha çırpın.

Muffin kalıplarına birer yemek kaşığı hamur koyun. Üzerlerine birer tatlı kaşığı puding koyun. Pudinglerin üzerine yarım yemek kaşığı hamur koyup üzerlerini düzeltin. Hamurun tamamını bu şekilde hazırlayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkartıp soğutun.

3

Süsleme

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve muffinlerin üzerine yayın. Üzerlerine pasta süsü serpin. Çikolatalar donuncaya kadar beklettikten sonra servis yapın.