Flag

Trafik Lambası

Yaklaşık 12 porsiyon
Orta
300 dk.
Trafik lambası şeklinde süslenen puding dolgulu bir pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Pişirdiğiniz pudingten bir miktar ayırıp trafik lambasına çerçeve oluşturabilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (20x30 cm)
Kek kalıbı (Ø 16 cm)

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
3yumurta
1 çay bardağısu
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Kakaolu Puding
3 su bardağısüt
1 çay kaşığıfındık kırığı
80 gbitter çikolata (ufalanmış)
Krema
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için
1 paketDr. Oetker Çilek Aromalı Bitkisel Jel
2,5 su bardağısu
1 paketDr. Oetker Kivi - Yeşil Elma Aromalı Bitkisel Jel
2,5 su bardağısu
1 paketDr. Oetker Muz Aromalı Bitkisel Jel
2,5 su bardağısu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakaolu Puding
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Çilek Aromalı Bitkisel Jel
Picture - Dr. Oetker Kivi - Yeşil Elma Aromalı Bitkisel Jel
1

Ön hazırlık

Kalıpları margarin ile yağlayın ve unlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Hamuru 16 cm çapında yağlanmış 2 adet kalıba paylaştırın. Üzerini düzeltip pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyaları soğumaya bırakın. Her birini enlemesine üçe kesin.

3

Dolgu ve şekillendirme

Pudingi 3 su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Kaynama başladığında 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.


Jeli hazırlamak için 2,5 su bardağı suyu kaynatıp bir kaba alın. Üzerine jel poşetini boşaltıp kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. 20x30 cm boyutlarındaki kalıba dökün. 3 ayrı jeli bu şekilde hazırlayıp ayrı kalıplara koyun, oda sıcaklığına gelince donması için buzdolabına koyun.


Kestiğiniz pandispanyaların üç adedini servis tabağına yan yana sıralayın. Soğuttuğunuz pudingi mikser ile 2 dakika çırpın ve pandispanyaların üzerlerine yayın. Fındık kırığı ve çikolataları serpin ve üzerlerine kalan üç pandispanyayı kapatın.


Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız pasta kreması ile pastayı kaplayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.


Donan jellerden 16 cm çapında daireler çıkartıp pastanın üzerine koyun.

Bu tarife özel ipuçları

  • Pişirdiğiniz pudingten bir miktar ayırıp trafik lambasına çerçeve oluşturabilirsiniz.