Flag

Tuna

Yaklaşık 16 dilim
Orta
300 dk.
Portakal reçeli ve bademli çikolatalı krokan ile hazırlanan bir pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (25x30 cm)

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
3yumurta
1 çay bardağısu
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Sos
2,5 çay bardağısüt
1 su bardağıportakal reçeli
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
2 çay bardağıbadem-bütün
80 gbitter çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Sos
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 30 dakika


Fırından çıkardığınız kalıbın kenarlarını spatula yardımı ile ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.

3

Sosun hazırlanışı ve süsleme

Çikolatalı sosu 2,5 çay bardağı süt ile 1-2 dakika kaynatarak pişirin, ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Portakal reçelini pandispanyanın üzerine yayın Krem şantiyi 1,5 çay bardağı soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. Üzerine çikolatalı sosu ilave edin ve 1-2 dakika daha çırpın. Bu karışımı pastanın üzerine yayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.


Bademleri sıcak suda 15-20 dakika bekletip suyunu süzün, kabuklarını ayıklayın ve ince dilimleyin. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. İçine bademleri karıştırın ve pişirme kağıdı üzerine çok ince yayın. Buzdolabında 10-15 dakika bekletip küçük parçalara kırın. Pastayı çikolatalı bademlerle süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.