Flag

Tuzlu Çubuklar

Yaklaşık 30 adet
Kolay
70 dk.
Ağızda dağılan, nefis lezzetli Tuzlu çubuk nasıl hazırlanır? Farklı baharatlar ilavesi ile çeşitlendirebileceğiniz temel bir tuzlu kurabiye tarifidir.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
125 gmargarin veya tereyağı (eritilmiş ve soğutulmuş)
2 - 3 yemek kaşığısıvı yağ
2 - 3 yemek kaşığısu
1 çay kaşığıtuz
1yumurta akı
2 - 2,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Üzeri için
1yumurta sarısı
susam
çörek otu

Ürünü incele

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Picture - Tuzlu-Cubuklar-Asama1.JPG

Eritilmiş margarin veya tereyağı, sıvı yağ, su, tuz ve yumurta akını derin bir kaba alın. Unu eleyip hamur kabartma tozu ile karıştırın. Karışıma ilave edip iyice yoğurun. Hamurdan cevizden daha küçük parçalar alın ve tezgah üzerinde eliniz ile yuvarlayarak 10 cm boyutunda uzatın. Fırın tepsisine sıralayın, üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.