Flag

Vanilyalı Krokanlı Pasta

Yaklaşık 12 kişilik
Zor
320 dk.
Vanilyalı puding ile hazırlanan krema, fındıklı krokan ve böğürtlenli sos içeren pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dilimli derin kek kalıbı (Ø 22 cm)

Malzemeler

Malzemeler
100 gyumuşak margarin
1 su bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutamtuz
3yumurta
2 tatlı kaşığıDr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon
1,5 su bardağıun
1 çay bardağıDr. Oetker Buğday Nişastası
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Krema
2yumurta sarısı
5 su bardağısüt
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 poşetDr. Oetker Vanilyalı Puding
25 gtereyağı
Dolgu
2 poşetDr. Oetker Hazır Böğürtlenli Sos
Krokan
0,5 çay bardağıtoz şeker
1 çay bardağıfındık kırığı
Süslemek için
kiraz şekeri
vişne

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Buğday Nişastası
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Margarin, toz şeker, şekerli vanilin, tuz, yumurta ve limon aromasını çırpma kabına alıp mikser ile 2 dakika çırpın. Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Karışıma ekleyin ve 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba döküp üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından çıkartıp soğutun ve kalıptan çıkartın.

3

Kremanın hazırlanışı

Yumurta sarılarını tencereye alıp çatal ile karıştırın. Süt, krema, şekerli vanilin ve 2 poşet pudingi ilave edip orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca tereyağını ilave edin, ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Çırpma kabına alın ve mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın.

4

Şekillendirme ve süsleme

Keki enlemesine üçe kesin. İlk katını servis tabağına alın, üzerine 1 poşet böğürtlenli sos döküp yayın. Üzerine kremadan bir miktar yayın ve ikinci katı kapatın. İkinci poşet böğürtlenli sosu yayın, krema sürün ve üçüncü katı kapatın. Kalan krema ile pastayı kaplayın ve süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.


Toz şekeri çelik tencereye alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Bal rengi olunca ocaktan alın, fındık kırığını ekleyip karıştırın. Bekletmeden pişirme kağıdı üzerine ince olarak yayın ve soğutun. Daha sonra iki pişirme kağıdı arasına alıp merdane ile üzerine bastırarak küçük parçalara kırın. Servisten önce pastanın üzerini hazırladığınız krokan ile kaplayıp kiraz şekerlemesi veya vişne taneleri ile süsleyin.

Bu tarife özel ipuçları

  • Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.