Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Margarin, toz şeker, şekerli vanilin, tuz, yumurta ve limon aromasını çırpma kabına alıp mikser ile 2 dakika çırpın. Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Karışıma ekleyin ve 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba döküp üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkartıp soğutun ve kalıptan çıkartın.
Yumurta sarılarını tencereye alıp çatal ile karıştırın. Süt, krema, şekerli vanilin ve 2 poşet pudingi ilave edip orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca tereyağını ilave edin, ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Çırpma kabına alın ve mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın.
Keki enlemesine üçe kesin. İlk katını servis tabağına alın, üzerine 1 poşet böğürtlenli sos döküp yayın. Üzerine kremadan bir miktar yayın ve ikinci katı kapatın. İkinci poşet böğürtlenli sosu yayın, krema sürün ve üçüncü katı kapatın. Kalan krema ile pastayı kaplayın ve süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Toz şekeri çelik tencereye alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Bal rengi olunca ocaktan alın, fındık kırığını ekleyip karıştırın. Bekletmeden pişirme kağıdı üzerine ince olarak yayın ve soğutun. Daha sonra iki pişirme kağıdı arasına alıp merdane ile üzerine bastırarak küçük parçalara kırın. Servisten önce pastanın üzerini hazırladığınız krokan ile kaplayıp kiraz şekerlemesi veya vişne taneleri ile süsleyin.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Hazırlama:320 dk.ZorYaklaşık 12 kişilik